Zařízení řidičského průkazu

Zapeklitá situace

To si tak řeknete, že si konečně necháte udělat nový řidičák. Pro většinu lidí je to jednoduché - zajdou na úřad, vystojí frontu u okénka a máte hotovo. Jenže co když jste cizinec?

Pomůžeme

I pro cizince to na první pohled vypadá jednoduše. Musíte jen doložit, že žijete v ČR. Alespoň vám to řekne milá paní na infolince. Pokud umíte česky.

Co vám už neřekne je, že nestačí, že potřebujete pracovní smlouvu, která nesmí být na dobu neurčitou. Pokud je na dobu neurčitou, tak musíte mít další potvrzení od zaměstnavatele. Dále nestačí nájemní smlouva, musíte mít i důkaz, že například platíte elektřinu. Pak tedy musíte umět česky, protože paní na přepážce anglicky umí jen "Hello". Sice s milým úsměvem, ale více z ní nedostanete.

Naštěstí pro naše klienty máme toto už mnohokrát oběhnuté a zjištěné. Vystojíme frontu, popovídáme si s paní na přepážce a ušetříme mnoho hodin času a ještě více hodin frustrace.

Moc jste mi pomohli

Byl jsem to zkusit třikrát. Ani jednou jsem nepochodil. Nejhorší byla jazyková bariéra a ochota mi vysvětlit, co vlastně musím vše doložit. Po té co jsem pochopil, že získat řidičský průkaz je proces srovnatelný s žádostí o občanství, spojil se radši s DIDIT a bylo. Jedna návštěva, nula frustrace a už i já mohu vesele vyprávět zážitky z dálnice D1. 


Anuj Karthik
IT Manager, Prague

Co jsme zvládli zařídit

Příklady zadání, které jsme vyřešili ke spokojenosti našich klientů.